Ucraina spune că va continua să vizeze în atacurile sale Belgorodul și avioanele militare rusești, după prăbușirea avionului rus

Spread the love

Armata ucraineană a promis miercuri, în ceea ce pare o recunoaștere voalată a lovirii avionului Il-76, că va continua să vizeze regiunea Belgorod și avioanele militare rusești pentru a se proteja de bombardamente, relatează AFP.

Declarația a fost făcută la câteva ore după prăbușirea unui avion despre care rușii au spus că transporta prizonieri ucraineni.

Într-o declarație publicată la câteva ore după accident, dar care nu a făcut nicio mențiune despre acesta, armata a promis că va continua „distrugerea vehiculelor de livrare și controlarea spațiului aerian pentru a elimina amenințarea teroristă, inclusiv în zona Belgorod-Harkov”, pentru pentru a combate loviturile rusești în Ucraina.

În dimineața zilei de 24 ianuarie, după ce a apărut știrea, sursele Ukrainska Pravda din Statul Major au spus că Forțele Armate ale Ucrainei au fost cele care au doborât aeronava Il-76.

„Aducea moartea oamenilor din regiunea Harkov – purtând rachete pentru S-300 [sisteme de rachete antiaeriene]”, a spus o sursă.

Nu a existat nicio confirmare oficială a acestei informații.

Statul Major General a remarcat acum în declarația sa că Forțele Armate ale Ucrainei iau toate măsurile pentru a proteja Ucraina și ucrainenii.

„Intensitatea bombardamentelor este direct legată de creșterea numărului de avioane militare de transport care s-au îndreptat recent spre aerodromul Belgorod.

Având în vedere acest lucru, Forțele Armate ale Ucrainei vor continua să ia măsuri de distrugere a mijloacelor de transport și de control al spațiului aerian pentru a elimina amenințarea teroristă, inclusiv pe frontul Belgorod-Harkov”.

Serviciile de informații militare ucrainene au declarat miercuri că nu i s-a cerut Kievului să asigure securitatea spațiului aerian în zona Belgorod din sudul Rusiei, acolo unde s-a prăbușit avionul militar rusesc Ilyushin Il-76, așa cum a fost cazul în timpul schimburilor anterioare de prizonieri de război cu Moscova.

Serviciile au spus, într-o postare pe Telegram, că acuzațiile Rusiei că Ucraina a doborât miercuri un avion de transport militar cu 65 de prizonieri de război ucraineni la bord în zona Belgorod ar putea fi „o acțiune planificată pentru a destabiliza situația din Ucraina și a slăbi sprijinul internațional pentru statul nostru”.

Lasă un răspuns