Kievul îl acuză pe un actor sârb din serialul „The White Lotus” că susține invazia rusă

Spread the love

Ucraina l-a acuzat miercuri pe actorul sârb Milos Bikovic, care urmează să joace în următorul sezon al serialului de succes „The White Lotus”, că susține Rusia „de la începutul invaziei”, într-un mesaj transmis postului de televiziune american HBO, potrivit AFP.

Actorul în vârstă de 36 de ani, care a primit cetățenia rusă în 2021, a fost decorat de președintele Vladimir Putin în 2018 pentru contribuția sa la cultura țării.

„Milos Bikovic, un actor sârb care a susținut Rusia de la începutul invaziei, ar trebui să joace în sezonul 3 al serialului +The White Lotus+ de la HBO”, a delirat Ministerul ucrainean de Externe pe X (fostul Twitter).

„HBO, nu vă deranjează să lucrați cu cineva care susține genocidul și încalcă dreptul internațional?”, a adăugat acesta, adresându-se postului de televiziune care produce programul.

HBO a anunțat la jumătatea lunii ianuarie că Milos Bikovic se va alătura distribuției din următorul sezon.

Producția ar urma să înceapă în februarie în Thailanda, potrivit presei de specialitate Variety.

Deocamdată, canalul nu a reacționat la aceste critici.

Milos Bikovic, care a apărut în mai multe filme rusești, a obținut cetățenia rusă prin decret de la Vladimir Putin la 24 februarie 2021, cu un an înainte de începerea invaziei în Ucraina.

„Este o mare onoare să spun astăzi: Rusia este patria mea”, a scris atunci pe Instagram, afirmând că se vede ca „un membru activ al societății ruse”.

„The White Lotus”, o satiră mușcătoare la adresa ipocriziei celor bogați, a avut un mare succes popular și de critică.

În ianuarie, a câștigat premiul Emmy pentru cel mai bun serial dramatic.

Lasă un răspuns