fanatik.ro: Cum se încasează sporurile la stat. Opt milioane de lei plătite pentru proiecte europene abandonate

Spread the love

Potrivit legislației actuale, funcționarii publici care lucrează la implementarea proiectelor europene cu finanțare nerambursabilă pot beneficia de un spor de până la 50% din salariu.

Măsura a fost justificată ca un mijloc care să asigure implementarea la timp a acestor proiecte, dar și să asigure astfel un salariu decent funcționarilor publici.

Nu întotdeauna plata acestor sporuri, plată care se face de la bugetul de stat, aduce însă și la implementarea la timp a proiectelor europene.

Consiliul Județean Constanța a plătit între anii 2018-2022 nu mai puțin de opt milioane de lei sporuri pentru angajații din instituție care lucrau în cadrul a patru proiecte europene.

Acordarea sporurilor este acoperită de lege, ce permite acordarea unui spor de până la 50% din salariu pentru angajații care se ocupă de proiectele fără rambursare.

Consiliul Județean a acordat însă aceste sporuri în condițiile în care proiectele în cauză nu au avansat semnificativ, iar plățile făcute în cadrul acestora au depășit doar un milion de lei.

Citește mai mult pe fanatik.

roArticol susținut de fanatik.

ro

Lasă un răspuns