Groupama, liderul pieței RCA după falimentul Euroins, cu aproximativ 1.
500 de angajați a anunțat marți realizarea unui profit de 164 milioane de lei în primele nouă luni ale anului trecut, față de perioada similară din anul anterior.
„Ultimii ani au fost o adevărată lecție pentru fiecare dintre noi, în special perioada recentă, care ne-a arătat încă o dată cât de aproape de noi este uneori neprevăzutul.
”, a declarat Călin Matei, directorul general al asigurătorului francez.
Valoarea totală a primelor brute subscrise de Groupama în primele 9 luni ale anului 2023 a atins 2,87 miliarde lei, în creștere cu peste 30% față de aceeași perioadă a anului 2022, cu un profit de 164 milioane lei.
Vânzările de asigurări auto obligatorii RCA au generat cea mai mare parte din totalul veniturilor, atingând 1,65 miliarde de lei.
În 2023, Groupama spune că a continuat să înregistreze o creștere a subscrierilor și pe linia RCA, una care respectă principiul calității la un preț corect și care reflectă nivelul foarte ridicat al frecvenței daunelor comparativ cu media Europeană.
În afara RCA, veniturile companiei în primele 9 luni ale anului 2023 arată o creștere de peste 25%, atingând valoarea de 1,22 miliarde lei, fiind susținută în principal de liniile de business CASCO, Property, Asigurări persoane și Asigurări de călătorie.
Linia CASCO a avut o contribuție semnificativă la rezultatele totale, ajungând, în primele 9 luni ale anului 2023, la o creștere de aproximativ 28%.
Linia asigurărilor de bunuri a înregistrat, de asemenea, o evoluție pozitivă, marcând o creștere de aproximativ 19%.
Totodată, rezultatele înregistrate pe linia asigurărilor de persoane, în primele 9 luni ale anului 2023, confirmă un interes în creștere al românilor pentru acest tip de asigurări și o mai mare deschidere către prevenirea riscurilor.
Asigurările de sănătate au crescut cu aproximativ 33%, în timp ce asigurările de viață au atins și ele o creștere de peste 8%.
În ceea ce privește solvabilitatea, după primele 9 luni ale anului 2023, Groupama spune că înregistrat o valoare de 150% în privința cerinţei de capital de solvabilitate (SCR) şi o valoare de 295% pentru cerinţa de capital minim (MCR), indicatori care confirmă soliditatea companiei, în linie cu obiectivele asumate.
Groupama a primit trei amenzi din partea ASF în luna decembrie a anului trecut, inclusiv pentru întârzieri la plata daunelor RCA.
Într-o reacție transmisă HotNews.
ro, asigurătorul a precizat că este vorba de erori operaționale, care reprezintă excepții în contextul volumului zilnic de daune avizate, pe care le tratează cu atenție pentru a nu se repeta.
Oficialii asigurătorului francez Groupama au susținut că „se întâmplă să intervină și erori, de cele mai multe ori umane, erori care reprezintă excepția în contextul volumelor cu care lucrăm zi de zi (spre exemplu, într-o lună obișnuită înregistrăm peste 16.
000 de avizări de daună doar în asigurările generale), excepții pe care le tratăm cu atenția cuvenită și pe care le adresăm cu prioritate.
”Citește și: