Secretarul american al apărării îşi face prima apariţie publică de la spitalizare

Spread the love

Andreea Tobias Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi-a făcut marţi prima apariţie publică de la spitalizarea secretă.

A fost internat pentru cancer de prostată şi complicaţii la 22 decembrie, întorcându-se la spital la 1 ianuarie.

Austin nu a vorbit despre starea sa de sănătate.

Secretarul american al apărării îşi face prima apariţie publică de la spitalizare Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi-a făcut marţi prima apariţie publică, virtual şi de acasă, de la spitalizarea sa secretă, în timpul unei reuniuni privind nevoile militare ale Ucrainei, dar a sărit peste remarcile care ar fi abordat starea sa de sănătate, potrivit Reuters.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat la Centrul medical militar naţional Walter Reed din Maryland la 22 decembrie pentru a trata un cancer de prostată.

El s-a întors la spital la 1 ianuarie din cauza unor complicaţii, inclusiv o infecţie a tractului urinar.

Spitalizarea sa a fost dezvăluită abia patru zile mai târziu, iar Pentagonul nu a precizat motivul pentru care a fost tratat până la 9 ianuarie.

Vezi mai multe articole din categoria externe Faptul că Austin nu i-a spus preşedintelui Joe Biden că a fost spitalizat a atras critici din partea parlamentarilor şi a luat prin surprindere Casa Albă.

Marţi, Austin a apărut în direct pentru câteva minute, în timp ce îşi făcea remarcile de deschidere.

Era aşezat în faţa unui perete alb cu ceea ce părea a fi o tastatură a unui sistem de securitate în stânga sa şi un sigiliu al Departamentului Apărării în dreapta, cu steaguri mici ale SUA şi Ucrainei deasupra unei imprimante de lângă el.

Deşi a existat o mică pauză în transmisiunea în direct, Austin nu a abordat problema sănătăţii sale, deşi subiectul se afla în comentariile pregătite.

Lasă un răspuns