Premiile Oscar 2024: A fost anunțată lista filmelor nominalizate pentru marile premii

Spread the love

Academia Americană a Artelor și Științelor Filmului a anunțat marți filmele nominalizate pentru Premiile Oscar de anul acesta, printre titluri regăsindu-se lungmetraje „blockbuster” ca „Barbie” și „Oppenheimer”, dar și unele surprize.

Oppenheimer, filmul care examinează începutul erei atomice și frământările părintelui bombei atomice, a obținut cele mai multe nominalizări, 13, după ce a fost marele câștigător și la gala premiilor Globurile de Aur, relatează revista Variety.

Poor Things, o adaptare inedită a poveștii doctorului Frankenstein, una cu accente feministe și un decor steampunk, a obținut 11 nominalizări.

Pe locul 3, cu 10 nominalizări, s-a situat Killers of the Flower Moon, drama istorică a lui Martin Scorsese care se bazează pe fapte reale.

Revista Variety observă că atât Oppenheimer, cât și Killers of the Flower Moon, sunt inspirate de capitole dureroase din istoria americană și nominalizările lor vin în contextul unor noi neliniști politice în Statele Unite în contextul apropierii alegerilor prezidențiale din luna noiembrie.

Barbie, filmul cu cele mai mari încasări la box office anul trecut, a obținut 8 nominalizări, însă nu și pentru regizoarea Greta Gerwig, pe care lungmetrajul care a abuzat de culoarea roz a făcut-o primul regizor de sex feminin din istoria cinematografiei cu un film de peste un miliard de dolari ca vânzări de bilete.

Margot Robbie, vedeta din Barbie, nu a fost nominalizată nici ea pentru cea mai bună actriță.

În schimb, Martin Scorsese a scris o nouă filă din istoria cinematografiei, devenind la 81 de ani cel mai în vârstă regizor nominalizat la premiul pentru regie.

Lista filmelor nominalizate pentru premii:Cel mai bun film din 2023: Cea mai bună regie de film:Cea mai bună actriță într-un rol principal: Cel mai bun actor într-un rol principalCea mai bună actriță într-un rol secundar:Cel mai bun actor într-un rol secundar:Cel mai bun film internațional: Cel mai bun scenariu original: Cel mai bun scenariu adaptat: Cel mai bun lungmetraj documentar: Cel mai bun lungmetraj de animaţie: Cele mai bune efecte vizuale: Cea mai bună coloană sonoră: Cel mai bun montaj: Cel mai bun sunet: Cel mai bun cântec original:Cea mai bună imagineCele mai bune costume:Articol în curs de actualizare.

Lasă un răspuns