Kievul critică livrările insuficiente de arme din partea Occidentului

Spread the love

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a criticat aprovizionarea insuficientă a Occidentului cu muniție de artilerie și rachete antiaeriene, într-un interviu acordat marți presei germane Bild, Welt TV și Politico, după noile lovituri rusești.

„Atacurile (de marți asupra Kievului și Harkovului) demonstrează în mod clar necesitatea de a furniza mai multe sisteme de apărare antiaeriană și rachete antiaeriene suplimentare”, a declarat Dmitro Kuleba pentru Die Welt.

În ceea ce privește situația de pe front, Kuleba notează că această„cantitate insuficientă de muniție de artilerie a fost o problemă încă de la început”.

„Și, deși Ucraina și-a mărit considerabil producția, observăm că industria occidentală de armament nu este în măsură să producă cantități suficiente”, a adăugat el.

Întrebat dacă a renunțat la speranța că Germania îi va furniza rachete cu rază lungă de acțiune Taurus – la o săptămână după ce o mare majoritate din Bundestag (camera inferioară a parlamentului german) a votat împotrivă – Kuleba a răspuns: „Nu renunțăm niciodată”.

„Suntem încă în discuții cu guvernul german pe această temă.

Și nu cred că există ceva care să fi fost îngropat definitiv.

Totul depinde de circumstanțele politice și de nevoile de pe front”, a adăugat el.

Ministrul ucrainean a respins îngrijorările germane că Kievul ar putea folosi rachetele pentru a ataca Moscova sau alte ținte din Rusia.

„Avem nevoie de Taurus pentru a distruge infrastructura militară rusă din spatele liniei de front pe teritoriul ucrainean”, a spus el.

La rândul său, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a anunțat livrarea a șase elicoptere multifuncționale „Sea King” din stocurile Bundeswehr, într-un comunicat difuzat marți seara.

Aceste elicoptere, care pot fi livrate în al doilea trimestru, „ar trebui să ajute Ucraina în numeroase domenii, de la supravegherea Mării Negre până la transportul de soldați”, a declarat Pistorius.

Ministrul a vorbit după o reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, în cadrul căruia peste 50 de state și organizații planifică capacități pe linia frontului ucrainean, citează AFP.

Lasă un răspuns