Israelul propune Hamas o încetare a focului de 2 luni ca parte a acordului privind ostaticii – surse

Spread the love

Israelul a oferit Hamas o încetare a focului de două luni ca parte a unui posibil acord privind ostaticii, a relatat luni Axios, preluat de CNN, citând doi oficiali israelieni anonimi.

Israelul propune Hamas o încetare a focului de 2 luni ca parte a acordului privind ostaticii – surse Ar fi „cea mai lungă perioadă de încetare a focului pe care Israelul a oferit-o Hamas de la începutul războiului”, a scris reporterul Axios, Barak Ravid, care este şi analist CNN.

Propunerea israeliană ar prevede eliberarea tuturor ostaticilor rămaşi şi a cadavrelor ostaticilor în mai multe etape, în schimbul deţinuţilor palestinieni încarceraţi în Israel, potrivit raportului.

De asemenea, Israelul şi-ar muta forţele în afara principalelor centre populate şi ar permite „o întoarcere treptată a civililor palestinieni în oraşul Gaza şi în nordul Fâşiei Gaza”.

Vezi mai multe articole din categoria social Propunerea vine după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins apelul Hamas de a pune capăt războiului în schimbul eliberării ostaticilor deţinuţi în Gaza, în timp ce se confruntă cu o presiune publică tot mai mare pentru a-i aduce acasă pe prizonieri.

Lasă un răspuns