EFL Cup: Chelsea vs Middlesbrough – Pochettino, aproape de primul trofeu

Spread the love

Chelsea – Middlesbrough, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din Cupa Ligii Angliei, este programat, marţi, 23 ianuarie, de la ora 22:00, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Chelsea porneşte cu prima şansă la victorie şi la calificarea în finala EFL Cup, deşi Middlesbrough s-a impus în prima manşă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, după golul marcat de Hackney, în minutul 37 (a doua semifinală, programată, miercuri, 24 ianuarie, este Fulham – Liverpool, 2-1 pentru „cormorani” pe Anfield).

Chelsea a început actuala ediţie a Cupei Ligii Angliei în turul al doilea, în care a jucat cu Wimbledon (liga a patra), scor 2-1, apoi a eliminat-o în 16-imile de finală pe Brighton, scor 1-0, pentru ca în optimile de finală să treacă de Blackburn (liga a doua), scor 2-0, iar în sferturile de finală, de Newcastle, 1-1 după 90 de minute şi 4-2 la penalty-uri, toate meciurile fiind disputate pe teren propriu (doar în semifinale se joacă tur – retur).

Echipa lui Mauricio Pochettino ocupă locul 9 în Premier League după 21 de etape, cu 31 de puncte, la 12 distanţă de poziţiile de Champions League, şi a bifat patru succese şi un eşec în ultimele cinci meciuri oficiale, indiferent de competiţie, iar în cel mai recent s-a impus, acasă, în faţa lui Fulham, în campionat, scor 1-0.

Chelsea are în palmares cinci trofee EFL Cup, ultimul fiind cucerit în 2015, după 2-0 într-o finală cu Tottenham, şi a pierdut de alte patru ori în ultimul act, cel mai recent în 2022, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 10-11 la penalty-uri, cu Liverpool.

Middlesbrough, echipă din Championship, a trecut în primul tur de Huddersfield (liga a doua), cu 3-2, în turul al doilea de Bolton (liga a treia), cu 3-1, în 16-imile de finală de Bradford (liga a patra) cu 2-0, în optimile de finală de Exeter (liga a treia), cu 3-2, şi în sferturile de finală de Port Vale (liga a treia), cu 3-0, în condiţiile în care a disputat toate partidele în deplasare!Echipa lui Michael Carrick este pe locul 11 în clasament după 28 de etape, cu 40 de puncte, la trei distanţă de poziţiile care permit participarea în play-off-ul de promovare în Premier League, iar în ultimele cinci meciuri oficiale a înregistrat două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri, în cel mai recent reuşin o remiză în campionat, pe teren propriu, cu Rotherham, scor 1-1.

Middlesbrough a câştigat o singură dată Cupa Ligii Angliei, în 2004, după 2-1 într-o finală cu Bolton, şi a mai ajuns de alte două ori în ultimul act al competiţiei, în 1997 şi 1998.

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Chelsea – Middlesbrough.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns