fanatik.ro: Monetăria Statului, condusă de un fost electrician. Sinecură pentru un fost vicepreședinte PSD, prin decizia guvernatorului Mugur Isărescu

Spread the love

Monetăria Statului este o regie autonomă ce funcționează în subordinea Băncii Naționale a României, iar anul trecut a avut un buget de peste 100 milioane lei.

Instituția se ocupă nu doar cu emiterea de monezi, dar și cu crearea de medalii, decorațiuni sau bijuterii dar și cu vânzarea lingourilor de aur.

De la această instituție, persoanele fizice pot achiziționa lingouri de aur cu greutatea între unul și 100 de grame.

În luna octombrie a anului 2023, prin ordine ale guvernatorului Mugur Isărescu, au fost numiți în funcție noii membri ai Consiliului de Administrație ai Monetăriei Statului.

Dintre cei patru membri ai CA numiți de guvernatorul BNR, al cincilea post a rămas vacant urmând ca Ministerul Finanțelor să facă o numire, doar două nume reprezintă numiri noi în consiliul de administrație al regiei.

Este vorba despre Laurențiu Dumitru Andrei, expert în cadrul MFP din anul 1999, iar din 2022, consilier și expert principal la BNR, și de fostul ministru PSD, Dan-Mircea Popescu.Citește mai mult pe fanatik.roArticol susținut de fanatik.ro

Lasă un răspuns