De ce spune Nicușor Dan că nu a aprobat PUZ-urile primăriilor de sector

Spread the love

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a susținut luni seară, la Digi 24, că a schimbat peste 50 de km de conducte din magistrala principală de termoficare față de 13 km în mandatul Gabrielei Firea și susține că ritmul lucrărilor se va intensifica.

Nicușor Dan se declară adeptul sistemului centralizat de încălzire „deoarece este mai puțin poluant” decât soluțiile individuale de încălzire, doar că sistemul „a fost neglijat timp de 30 de ani”.

Primăria Capitalei a înlocuit în 2023 aproximativ 100 de kilometri de rețea de termoficare, dintre care 50 de kilometri de rețea magistrală, iar restul rețea secundară, potrivit datelor comunicate de instituție la solicitarea HotNews.

ro.

Municipalitatea are în derulare trei proiecte mari prin care reabilitează rețeaua de termoficare, cel mai important fiind cel de modernizare a 210 kilometri de rețea principală, cu fonduri europene – 260 de milioane de euro.

Din aceștia, anul trecut s-au înlocuit 10 kilometri, iar vestea bună este că, deși ciclul de finanțare a fost încheiat, banii nu se vo pierde, proiectul fiind fazat.

Vestea proastă este că în 2023 numărul de avarii a crescut față de 2022, iar numărul de debranșări rămâne ridicat.

În ultimii patru ani, au renunțat la sistemul centralizat de încălzire aproape 11.

000 de locuințe.

Răspunzând întrebărilor primite de la primarii de sector, Robert Negoiță și Ciprian Ciucu, care îl acuză că nu a aprobat PUZ-urile de sector de peste un an și jumătate, Nicușor Dan spune că s-au făcut greșeli în privința planurilor privind construcțiile.

„Din păcate, documentațiile spun că existe zone mixte (n.

r.

locuințe-grădinițe/școli), dar ele nu există”, a argumentat el.

Primarul general spune însă că PUZ-ul sectorului 6 „va fi aprobat in mai puțin de o lună-două”.

Lasă un răspuns