VIDEO Novak Djokovic, în optimi la Australian Open 2024 – Tot mai aproape de nivelul maxim

Spread the love

Novak Djokovic s-a calificat vineri în optimile de la Australian Open 2024, principalul favorit de la Melbourne trimițându-l acasă pe Tomas Martin Etcheverry, argentinianul care-i eliminase la această ediție pe Andy Murray și Gael Monfils (scor 6-3, 6-3, 7-6(2)).

După ce a avut un parcurs imaculat la Melbourne: 6-0 la seturi cu Andy Murray (turul întâi) și Gael Monfils (turul al doilea) s-a tot vorbit că argentinianul (favorit 30) va fi o nucă tare pentru Nole.

Pe teren însă, realitatea a fost cu totul alta.

Sârbul a avut unele probleme cu Dino Prizmic (runda inaugurală), dar mai ales cu Alexei Popyryn (turul al doilea), dar Djokerul a demonstrat încă o dată că pe măsură ce avansează în turneele de Grand Slam (cu atât mai mult la Melbourne) este tot mai bun și mai greu de învins.Își găsește reglajele câștigătoare, livrează un tenis tot mai aproape de nivelul în care devine aproape imbatabil, iar adversarii nu pot găsi un răspuns pe măsura tenisului produs de Nole.

Djokerul a arătat încă o dată că pe Rod Laver Arena este incredibil de greu de învins.

Primele două seturi au fost unele în care Etcheverry s-a chinuit să rămână cât mai aproape de liderul ATP (idolul copilăriei), iar tot ce a putut face a fost să piardă manșele cu același scor, 6-3 (au fost trei breakuri în total, două în setul al doilea).

Setul care a oferit ceva mai mult echilibru a fost doar al treilea: unul adjudecat de sârb în tiebreak, scor 7-2.

Partida a durat două ore și 28 de minute.

Rezumatul partidei dintre Djokovic și Etcheverry Sursa video: EurosportToo strong.

Too clean.

Too good.@djokernole cruises into the fourth round with a 6-3 6-3 7-6(2) victory over Tomas Martin Etcheverry.#AusOpen • @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/hu64jY7GOPNovak Djokovic a intrat în clubul select al jucătorilor care au atins 100 de meciuri jucate la Australian Open.

Pe listă se mai găsesc Serena Williams (117) și legendarul Roger Federer (105).Welcome to the club 🤝 💯 @DjokerNole pic.twitter.com/9GgESUgziW„Am jucat cel mai bun tenis al meu, mă bucur că îmi regăsesc ritmul.

Eram avertizat de tenisul bun jucat de el, i-a învins pe Andy Murray și Gael Monfils”, a spus, printre altele, Novak Djokovic la finalul partidei.

De știut:Grand Slam globetrotter 🎾 😎 🌏 @DjokerNole pic.twitter.com/oU6750mJel

Lasă un răspuns