fanatik.ro: Costurile imense ale alegerilor din acest an. Banii primiți de partide umflă considerabil nota de plată pentru alegători

Spread the love

În urmă cu o săptămână, ministrul de finanțe, Marcel Boloș, estima costurile alegerilor din acest an la 3,8 miliarde de lei, ținând seama că 2024 este un an electoral în care se vor desfășura, în ordine, alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Numai că estimarea lui Boloș se referă doar la cheltuielile de organizare a celor patru tipuri de scrutin pe care le vor avea instituțiile statului, cu toate că suma provenită din bani publici va fi mult mai mare.

Precedentul an electoral în România a fost în anul 2020, când au avut loc doar două tipuri de scrutin – locale și parlamentare.

Primul scrutin a costat 966.000.000 lei, iar alegerea parlamentarilor alte 640.000.000, adică un total de 1,606 miliarde.

Aceste sume au fost direcționate prin Ministerul de Interne și administrațiile locale pentru cheltuieli legate strict de buna desfășurare a alegerilor, precum amenajarea secțiilor de votare, plata membrilor birourilor secțiilor, consumabile (buletine de vot, ștampile) ș.a.m.d.Citește mai mult pe fanatik.roArticol susținut de fanatik.ro

Lasă un răspuns