Războiul din Ucraina, ziua 693. Zelenski, la Davos: aliaţii ştiu de ce avem nevoie / Putin: nu vom abandona teritoriile cucerite. Ucrainenii? Sunt nişte imbecili care au renunţat la negocierile de pace

Spread the love

În timp ce Volodimir Zelenski caută să facă rost de noi aliaţi pentru Ucraina, Vladimir Putin aruncă flăcări din Rusia.Războiul din Ucraina, ziua 693.

Zelenski, la Davos: aliaţii ştiu de ce avem nevoie / Putin: nu vom abandona teritoriile cucerite.

Ucrainenii? Sunt nişte imbecili care au renunţat la negocierile de pace „Rusia nu va opri războiul de la sine.

Pentru a opri conflictul, Ucraina trebuie să învingă”, a spus şeful Biroului Prezidenţial al Ucrainei, Andri Iermak, vorbind la „Orizonturile Ucrainei”, de la Forumul Economic Mondial, care se desfăşoară la Davos.

Iermak a subliniat importanţa ca lumea democratică să continue să fie „unită”.

„Avem nevoie de ajutor” şi avem nevoie de el „la timp”, a spus el, subliniind că în aceşti doi ani de război au demonstrat că ucrainenii sunt capabili nu doar să se apere, ci şi „de a câştiga”.

„Trebuie să rămânem împreună şi să nu ezităm, sunt sigur că Ucraina va învinge şi va demonstra că democraţia învinge împotriva dictaturii”, a adăugat el.

Vezi mai multe articole din categoria social „Rusia se pricepe foarte bine la încercarea de a ocoli sancţiunile impuse de Occident pentru agresiunea împotriva Ucrainei, dar şi noi răspundem”, a declarat secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Wally Adeyemo, într-o întâlnire cu presa la Ambasada SUA la Roma, amintind de ordinul executiv semnat înainte de Crăciun de preşedintele american Joe Biden care ameninţă cu acţiuni împotriva instituţiilor financiare care ajută Moscova să eludeze măsurile.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a spus că nu este necesar doar să se procedeze la aderarea Ucrainei în Uniunea Europeană, ci şi la „integrarea acesteia în NATO”.

Vorbind la Orizonturi de la Forumul Economic Mondial care se desfăşoară la Davos, liderul a reamintit progresele înregistrate la summitul NATO de la Vilnius şi a sperat că şi următorul summit care va avea loc la Washington va avea succes.

Nauseda a subliniat că trebuie să sprijinim Ucraina militar „cât mai curând posibil” şi „pe cât posibil”.

Este „imposibil” ca Rusia să accepte să se retragă din teritoriile cucerite din Ucraina, în cadrul negocierilor.

Preşedintele Vladimir Putin a spus aşa.

„Toată lumea înţelege că acest lucru este imposibil, atât cercurile conducătoare din Ucraina, cât şi Occidentul”, a adăugat Putin, citat de agenţia Interfax.

Forţele armate ucrainene lovesc regiunile de graniţă ruse „pentru a distrage atenţia concetăţenilor lor şi a aliaţilor occidentali de la eşecul complet al contraofensivei lor”.

A spus preşedintele rus Vladimir Putin.

Preşedintele rus i-a numit „imbecili” pe ucraineni, deoarece au renunţat la negocierile de pace.

 

Lasă un răspuns