USR cere demisia ministrului de Interne și a șefului Poliției

Spread the love

Președintele USR, Cătălin Drulă, cere demisia ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, și a șefului Poliției, Benone Matei, acuzând „intimidarea și hărtuirea” protestatarilor.

„24 de dosare penale deschise protestatarilor în 6 zile.

Oameni ridicați seara și percheziționați pentru postări pe Facebook.

Ordine date șefilor din Poliție numiți politic să fugărească protestatarii.

Așa arată România sub talpa lui Klaus Iohannis și a coaliției PSD-PNL.

Un stat capturat, în care instituțiile de forță sunt folosite pentru intimidarea și hărțuirea celor ce îndrăznesc să strice liniștea privilegiaților.

Ministrul PNL de Interne, Cătălin Predoiu, împreună cu Benone Matei, șeful Poliției Românie, trebuie să se oprească! E timpul să își înainteze demisiile, așa cum ar fi fost normal să o facă imediat după tragedia de la 2 Mai”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Poliția a deschis 24 de dosare penale pentru instigare în timpul protestelor fermierilor și transportatorilor, șeful Poliției Române, Benone Matei, susținând că este vorba despre mesaje distribuite pe WhatsApp și pe rețelele de socializare care „incită la violență”.

Amintim că în urmă cu o zi protestatara Angi Șerban de la Corupția Ucide care s-a întrebat, pe Facebook, de ce un bărbat „stă cu puşca printre protestatari” şi „dacă în democraţie la un protest paşnic iese poliţia cu puşca, nu cumva e legitim să iasă şi poporul cu cocktailu’?”.

Lasă un răspuns