Ucrainenii susţin că au distrus un avion de spionaj şi un post de comandă aeropurtat ale ruşilor

Spread the love

Ucrainenii susţin că au distrus un avion de spionaj şi un post de comandă aeropurtat ale ruşilor în timpul unei operaţiuni din sudul Ucrainei.Ucrainenii susţin că au distrus un avion de spionaj şi un post de comandă aeropurtat ale ruşilor Ucrainenii au anunţat luni că au distrus un avion rusesc Beriev A-50 şi un post de comandă aerian Ilyushin Il-22 în zona Mării Azov, dând o lovitură operaţiunilor militare ruseşti în zona ocupată din sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

„Forţele aeriene ale Ucrainei au distrus o aeronavă inamică A-50 de detectare a radarului cu rază lungă de acţiune şi un centru de control aerian IL-22 inamic.

Sunt recunoscător Forţelor Aeriene pentru operaţiunea perfect planificată şi executată în regiunea Mării Azov”, a scris şeful armatei Valeri Zaluzhnyi pe Telegram.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ministerul ucrainean al Apărării a evaluat aeronava A-50 la 330 de milioane de dolari.

Dacă informaţia va fi confirmată, pierderea aeronavei ar fi o grea lovitură pentru armata rusă care nu are multe astfel de avioane.

Informaţia nu a putut fi confirmată din surse independente.

De asemenea, autorităţile din Rusia nu au comentat anunţul ucrainenilor.

Lasă un răspuns