Primele troleibuze Solaris, din lotul de 100 cumpărat de Primăria Capitalei, vor ajunge în București săptămâna aceasta

Spread the love

Primele 9 troleibuze Solaris din lotul de 100 cumpărat de Primăria Capitalei vor ajunge la București săptămâna aceasta, a anunțat pe pagina de Facebook viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Urmează procedura de recepție, iar până la finalul lunii ar putea intra în traseu.

„Primele 9 troleibuze Solaris au plecat spre București.

Troleibuzele vor ajunge joi, 18 ianuarie, în Capitală.

Acestea fac parte din lotul de 100 de troleibuze noi achiziționate de Primăria Municipiului București, prin fonduri europene nerambursabile”, a anunțat Bujduveanu pe Facebook.

Primarul general, Nicușor Dan, a semnat la finalul lunii decembrie 2022 contractul pentru achiziția celor 100 de troleibuze noi de la firma Solaris.

Potrivit contractului, primul troleibuz nou trebuia livrat peste 15 luni, adică în martie 2024, iar următoarele 99 furnizate pe parcursul a şapte luni.

Valoarea contractului este de 290 milioane lei plus TVA, fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu.

Cele 100 de troleibuze au 12 m, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, sunt dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și o autonomie minimă de 20 de km.

Capacitatea de transport a unui troleibuz este de 90 de pasageri, dintre care 27 pe scaune.Garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani.Ultimele troleibuze au fost cumpărate de Primăria Capitalei, în 2006, de firma Astra Bus – 100 de troleibuze noi – Irisbus-Citelis.

Valoarea contractului a fost de circa 92 milioane lei fără TVA, iar troleibuzele au fost livrate în perioada 2006-2008.

Lasă un răspuns