O dublă lovitură de senzaţie dată de Kiev: un avion rusesc A-50 a fost prăbuşit, un al doilea, un Il-22M, este avariat / Zalujnîi: i-am distrus!

Spread the love

Generalul Zalujnîi, şeful forţelor armate ucrainene, confirmă: am distrus două avioane ruseşti.O dublă lovitură de senzaţie dată de Kiev: un avion rusesc A-50 a fost părbuşit, un al doilea, un Il-22M, este avariat / Zalujnîi: i-am distrus! Pe Telegram, oficialul a scris: „Forţele aeriene ucrainene au distrus o aeronavă inamică A-50 de detectare a radarului cu rază lungă de acţiune şi un centru de control aerian inamic IL-22.

Sunt recunoscător Forţelor Aeriene pentru operaţiunea perfect planificată şi executată în regiunea Mării Azov”.

Blogul Fighterbomber, condus de un pilot militar rus, confirmă distrugerea aparatului A-50: „O tragedie este întotdeauna o tragedie.

Mai ales când este de această amploare”.

Vezi mai multe articole din categoria social Presa ucraineană a raportat distrugerea unui „radar zburător” rusesc A-50, în valoare de câteva sute de milioane de dolari, şi deteriorarea unui post de comandă aerian Il-22M deasupra Mării Azov.

Blogurile militare pro-ruse confirmă pierderea A-50 şi deteriorarea lui Il-22M.

Încă nu este clar cum au fost doborâte avioanele: conform unei versiuni, a fost vorba despre o funcţionare anormală a apărării aeriene ruse.

Fondatorul grupului de investigaţii Conflict Intelligence Team (CIT), Ruslan Leviev, a declarat pentru Dozhd că există o confirmare directă doar pentru Il-22M: datorită înregistrării conversaţiilor pilotului cu dispeceratul aeroportului Anapa, este clar că avionul a fost avariat.

Potrivit lui Leviev, există doar o confirmare indirectă a prăbuşirii A-50, o staţie de vânătoare-bombardier.

Lasă un răspuns