Mai multe petroliere evită Marea Roşie după loviturile conduse de SUA în Yemen asupra Houthi

Spread the love

Încă şase petroliere şi-au deviat cursul înainte de a intra în Marea Roşie de la sfârşitul săptămânii trecute, de la atacurile conduse de SUA asupra poziţiilor Houthi din Yemen.Mai multe petroliere evită Marea Roşie după loviturile conduse de SUA în Yemen asupra Houthi Cel puţin alte şase petroliere şi-au deviat cursul înainte de a intra în Marea Roşie de la sfârşitul săptămânii trecute, arată datele de urmărire a navelor de la LSEG şi Kpler.

Acest lucru ridică numărul total de întreruperi ale transportului maritim contabilizate de Reuters la cel puţin 15 în total de la atacurile conduse de SUA asupra poziţiilor grupării insurgente Houthi din Yemen, săptămâna trecută.

Potrivit sursei citate, petrolierele Torm Innovation, Proteus Harvonne şi Alfios I s-au îndepărtat de Canalul Suez şi urmează o rută mai lungă, în jurul Capului Bunei Speranţe din Africa, pentru călătorii spre Europa şi Statele Unite.

Vezi mai multe articole din categoria externe Pacific Julia şi STI Topaz se îndreaptă, de asemenea, direct spre Cape Route.

Iar de cealaltă parte a Canalului Suez, Octa Lune a efectuat o întoarcere în partea de nord a Mării Roşii pe 12 ianuarie şi s-a întors în Mediterană.

 

Lasă un răspuns