Contre diplomatice între Israel şi Turcia din cauza unui mesaj transmis de un fotbalist

Spread the love

Un mesaj transmis de un fotbalist israelian care joacă în campionatul turcesc a stârnit contre diplomatice între Israel şi Turcia, potrivit Sky News.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a acuzat Turcia că acţionează ca „braţul executiv al Hamas”, după ce un fotbalist israelian care joacă în campionatul turcesc a fost reţinut de autorităţi.

„Când pământul s-a cutremurat în Turcia în urmă cu mai puţin de un an, Israelul a fost prima ţară care s-a ridicat şi a oferit ajutorul care a salvat vieţile multor cetăţeni turci.

Reţinerea scandaloasă a fotbalistului Shagiv Yehezkel este o expresie a ipocriziei şi ingratitudinii.

În acţiunile sale, Turcia serveşte ca braţ executiv al Hamas”, a spus Gallant, făcând referire la cutremurul care a devastat Turcia şi Siria anul trecut.

Vezi mai multe articole din categoria sport Turcia şi preşedintele Tayyip Erdogan s-au opus vehement Israelului după începutul conflictului din Gaza.

În plus, Erdogan a refuzat să numească Hamas organizaţie teroristă şi a acuzat guvernul lui Benjamin Netanyahu de crime de război.

Fotbalistul Sagiv Jehezkel de la Antalyaspor a fost reţinut pentru interogatoriu după ce şi-a manifestat solidaritatea cu oamenii ţinuţi ostatici de Hamas în Gaza.

Jucătorul le-a spus poliţiştilor că a cerut doar încetarea războiului, atunci când a afişat un bandaj pe încheietura mâinii cu cuvintele „100 de zile 7.10”, cu referire la atacurile din 7 octombrie.

Se pare că Jehezkel a fost eliberat, dar ar putea fi deportat în Israel, susţin surse din Turcia.

Fotbalistul israelian a fost suspendat şi de Antalyaspor, clubul său din Turcia.

Duminică, el a înscris pentru echipa sa în partida din Superliga Turciei cu Trabzonspor şi apoi a arătat mesajul de pe mână.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani a acţionat împotriva „valorilor naţionale”, a declarat clubul Antalyaspor pe site-ul său oficial.

Lasă un răspuns