China propune organizarea unei conferinţe internaţionale pentru încetarea conflictului din Gaza

Spread the love

China solicită organizarea unei conferinţe de pace cu participare largă pentru a stopa conflictul din Gaza.China propune organizarea unei conferinţe internaţionale pentru încetarea conflictului din Gaza Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a cerut o conferinţă de pace şi un calendar pentru implementarea unei soluţii cu două state, pe măsură ce conflictul din Gaza a escaladat şi Marea Roşie a devenit un nou punct tensionat.

La finalul întâlnirii cu ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukry, de la Cairo, Wang a spus că membrii comunităţii internaţionale ar trebui să „asculte” cu atenţie preocupările legitime din Orientul Mijlociu.

Vezi mai multe articole din categoria externe „China solicită convocarea unei conferinţe internaţionale de pace la scară mai largă, mai autorizată şi mai eficientă, formularea unui calendar specific şi a unei foi de parcurs pentru implementarea „soluţiei cu două state” şi sprijin pentru reluarea discuţiilor dintre israelieni şi palestinieni”, a spus Wang, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe a declarat luni că foaia de parcurs trebuie să fie „obligatorie”.

„În ceea ce priveşte data şi locul conferinţei, cred că trebuie să fie consultate toate părţile implicate.

China salută, de asemenea, rolul activ al Naţiunilor Unite în acest sens”, a spus Mao Ning la o conferinţă de presă de la Beijing.

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi face un turneu prin Egipt, Tunisia, Togo şi Coasta de Fildeş.

Lasă un răspuns