Protestatara Angi Şerban, dusă la secție cu mandat de aducere pentru o postare pe Facebook. „Instiga la săvârșirea de infracțiuni”

Spread the love

Polițiștii bucureșteni informează că s-au sesizat din oficiu, duminică, după ce pe o rețea socializare a fost postat un mesaj „care instiga la săvârșirea de infracțiuni”.

Astfel, după ce a fost identificată persoana care administrează contul respectiv, a fost emis un mandat de aducere pe numele său, fiind vorba de o femeie, în vârstă de 36 de ani, spun polițiștii.

Aceasta a fost dusă la secție pentru audieri.Persoana în cauză este activista civică Angi Şerban, participantă la protestele „Corupţia Ucide”.

Ea acuză că a fost ridicată efectiv din casă, din pat, de către Poliţie, pentru o postare pe Facebook.

Mai mult, ea spune că a fost luată de la o adresă la care nu domiciliază.„M-a luat Poliţia Română de la o adresă la care nu domiciliez, cu mandat de aducere pentru instigare publică.

M-au dus la Secţia 13 şi acum la Secţia 18.

Mă plimbă între secţii.

Domnule Cătălin Predoiu, de unde ştie poliţia unde dormeam în kwrwl gol mai devreme? Îmi ascultă Ministerul Afacerilor Interne, Romania telefonul fără mandat?”, a scris Şerban.După audieri, activista Angi Șerban a afirmat că a fost ridicată de Poliție după o postare publică adresată Ministerului Afacerilor Interne.

Ea a declarat că i s-a comunicat calitatea de suspect, a fost percheziționată corporal și amprentată, fiind acuzată de „instigare publică”.Angi Şerban a postat pe Facebook un mesaj adresat Ministerului de Interne în care întreabă de ce stă un bărbat „cu puşca printre protestatari” şi, „dacă la un protest pașnic iese poliția cu pușca, nu cumva e legitim să iasă și poporul cu cocktailu’”.

Postarea se referă la un incident produs sâmbătă seară la protestul transportatorilor de pe Centura Constanţei.________(Foto articol: Vlad Ispas | Dreamstime.com)

Lasă un răspuns