Australian Open: Novak Djokovic, în turul doi – Victorie cu set pierdut împotriva locului 178 ATP

Spread the love

Dino Prizmic i-a făcut viața grea lui Novak Djokovic, ocupantul locului 178 în lume ținându-l patru ore pe teren pe principalul favorit de la Melbourne.

Sârbul s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open 2024 după o victorie în patru seturi (scor 6-2, 6-7(5), 6-3, 6-4).

>> Australian Open 2024: Prima favorită eliminată de la Melbourne Campion în 10 rânduri la Melbourne, Nole a început meciul așa cum și-a dorit: a preluat inițiativa, a dominat primul set și s-a impus cu 6-2.

Venit din calificări, Dino a început să lovească tot mai aspru, să se apere foarte bine și să-l oblige pe Nole să lovească constant o minge în plus.

Dino Prizmic is giving it his all against the world No.1 🤸#AusOpen • @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/9NlPMiwEvxNeintrat încă în forma care-l poartă aproape an de an spre titlul de la Australian Open, Djokerul a ajuns în tiebreak, acolo unde a fost neinspirat.

A cedat setul (7-5), iar egalitatea era restabilită surprinzător.

Nici setul al treilea nu a fost o plimbare prin parc pentru Djokovic, cu toate că manșa a început cu 2-0 în favoarea liderului ATP.

S-a ajuns la 3-2 pentru croat, Prizmic reușind două breakuri împotriva unui Nole care a avut câteva momente modeste de joc.

A fost însă finalul speranțelor pentru croatul în vârstă de 18 ani și clasat în afara primelor 150 de locuri ale lumii.

Și-a găsit tot mai greu ritmul, a părut tot mai obosit fizic, loviturile nu și-au mai atins ținta și nu l-au mai incomodat pe mult mai celebrul său adversar (Djokerul a câștigat setul cu 6-3).

De fapt, de la 3-2 în favoarea sa cu break în setul al treilea, Dino a cedat următoarele opt gameuri consecutive, Djokovic punând în scenă un monolog sub privirile spectatorilor de pe Rod Laver Arena.

Novak takes the third set 6-3 after an HOUR and 11 MINUTES!Can Prizmic, the young gun, find an answer?@DjokerNole • #AusOpen pic.twitter.com/P9uktyY4caCroatul a luptat într-o primă fază să evite bagelul (pierderea setului cu 6-0), iar mai apoi a reușit chiar „să lege” trei gameuri consecutive (de la 4-0 la 4-3).

Nu a avut însă forța necesară să-l întoarcă din drum pe Djokovic (cu toate că a salvat șase mingi de meci), sârbul închizând setul de la lansare (6-4) și partida după patru ore și un minut.An extraordinary match concludes in the most sporting fashion.The past and present of this game embraces and congratulates the future.Novak goes through 6-2 6-7(5) 6-3 6-4, but young Dino Prizmic leaves a lasting impression.#AusOpen pic.twitter.com/E4ZfCb0JcXDe știut:>> Australian Open 2024: Ana Bogdan, eliminată în turul întâi de o jucătoare venită din calificări Novak Djokovic (1) – Stefanos Tsitsipas (7)Jannik Sinner (4) – Andrey Rublev (5)Holger Rune (8) – Daniil Medvedev (3)Alexander Zverev (6) – Carlos Alcaraz (2).Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie.

Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.

Lasă un răspuns