Războiul din Ucraina, ziua 688. Casa Albă: Fondurile Congresului pentru Kiev sunt epuizate / Zelenski este supărat şi pe ucrainenii refugiaţi în străinătate, în loc să lupte pe front

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 688.

Casa Albă: Fondurile Congresului pentru Kiev sunt epuizate / Dar negocierea continuă la Washington Forţele ruse au lansat 73 de lovituri împotriva regiunii Kherson în ultimele 24 de ore, ucigând o persoană şi rănind alte trei, a raportat Oleksandr Prokudin, guvernatorul regional, la începutul zilei de 12 ianuarie.

Premierul britanic Rishi Sunak va vizita Kievul pe 12 ianuarie pentru a se întâlni cu preşedintele Volodymyr Zelensky şi pentru a anunţa un nou pachet major de ajutor militar pentru Ucraina, inclusiv cel mai mare angajament de drone din istorie, a anunţat guvernul britanic.

Vezi mai multe articole din categoria social Autorităţile de ocupaţie ilegală instalate de Moscova în regiunea Kherson oferă subvenţii pentru cărbune în scopul încălzirii, dar numai acelor rezidenţi care au devenit cetăţeni ruşi, a raportat Centrul Naţional de Rezistenţă al armatei ucrainene.

De asemenea, Rusia ar fi pierdut 6.060 de tancuri, 11.254 de vehicule de luptă blindate, 11.612 vehicule şi rezervoare de combustibil, 8.710 sisteme de artilerie, 957 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 642 de sisteme de apărare aeriană, 329 de avioane, 324 de elicoptere, 6.836 de drone şi 23 de ambarcaţiuni.

Capacitatea Rusiei de rotaţii operaţionale este de aşteptat să susţină ritmul ofensivei localizate în estul Ucrainei pe termen scurt, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa actualizare din 11 ianuarie.

Rusia atacă 7 comunităţi din regiunea Sumy.

Atacurile au lovit comunităţile Bilopillia, Esman, Svesa, Krasnopillia, Seredyna-Buda, Yunakivka şi Myropillia.

Nu au fost raportate victime sau pagube la infrastructura civilă.

Forţele ruse au atacat regiunea cu artilerie, mine şi drone, trăgând de 11 ori la graniţa cu Sumy, provocând 38 de explozii.

Fondurile alocate de Congresul American sunt terminate, iar asistenţa Statelor Unite în războiul împotriva Rusiei este „întreruptă”.

Cuvintele sunt ale purtătorului de cuvânt al securităţii naţionale a SUA, John Kirby.

Congresul american are o săptămână de timp pentru a negocia obiectivele de cheltuieli publice, inclusiv noul ajutor pentru Ucraina, şi pentru a finaliza textul înainte de 19 ianuarie.

Dar Zelenski insistă să afirme că orice „pauză” în apărarea Ucrainei împotriva invaziei ruseşti nu ar ajuta decât Moscova să şi recapete forţele şi să -i permită să „zdrobească” Ucraina.

Şeful Ucrainei a subliniat că liderii europeni trebuie să menţină angajamentul de a furniza „milionul de muniţii promise anul trecut” şi, în acelaşi timp, Kiev solicită, de asemenea, garanţii concrete suplimentare privind adeziunea viitoare a Ucrainei la structurile NATO şi UE.

Preşedintele ucrainean a exprimat, de asemenea, un reproş către miile de bărbaţi care au vârsta de mobilizare şi de luptă pe front, dar au preferat să fugă în străinătate.

„Aceşti bărbaţi ar trebui să fie în Ucraina şi să ajute Ucraina, este o chestiune morală”, a spus Zelenski.

Dar Parlamentul a amânat guvernului un proiect de lege privind o nouă mobilizare.

„Nu toate regulile pot fi acceptate, unele dispoziţii încalcă direct drepturile omului”, s -a plâns liderul de grup al partidului preşedintelui, David Arakhamia.

Sancţiuni americane aplicate către o persoană individuală şi trei entităţi ruseşti implicate în transferul şi testele rachetelor balistice nord-coreene la Moscova.

Acest lucru a fost anunţat de Departamentul de Stat American, care ia şi măsuri pentru a bloca patru avioane deţinute de Comandamentul Aviaţiei de Transport Militar (VTA). 

Lasă un răspuns