Războiul din Ucraina, ziua 688. Casa Albă: Fondurile Congresului pentru Kiev sunt epuizate / Zelenski este supărat şi pe ucrainenii refugiaţi în străinătate, în loc să lupte pe front

Spread the love

Asistenţa Statelor Unite pentru Ucraina în războiul împotriva Rusiei este „întreruptă”, au anunţat oficialii de la Casa Albă.Războiul din Ucraina, ziua 688.

Casa Albă: Fondurile Congresului pentru Kiev sunt epuizate / Dar negocierea continuă la Washington Fondurile alocate de Congresul American sunt terminate, iar asistenţa Statelor Unite în războiul împotriva Rusiei este „întreruptă”.

Cuvintele sunt ale purtătorului de cuvânt al securităţii naţionale a SUA, John Kirby.

Congresul american are o săptămână de timp pentru a negocia obiectivele de cheltuieli publice, inclusiv noul ajutor pentru Ucraina, şi pentru a finaliza textul înainte de 19 ianuarie.

Dar Zelenski insistă să afirme că orice „pauză” în apărarea Ucrainei împotriva invaziei ruseşti nu ar ajuta decât Moscova să şi recapete forţele şi să -i permită să „zdrobească” Ucraina.

Vezi mai multe articole din categoria social Şeful Ucrainei a subliniat că liderii europeni trebuie să menţină angajamentul de a furniza „milionul de muniţii promise anul trecut” şi, în acelaşi timp, Kiev solicită, de asemenea, garanţii concrete suplimentare privind adeziunea viitoare a Ucrainei la structurile NATO şi UE.

Preşedintele ucrainean a exprimat, de asemenea, un reproş către miile de bărbaţi care au vârsta de mobilizare şi de luptă pe front, dar au preferat să fugă în străinătate.

„Aceşti bărbaţi ar trebui să fie în Ucraina şi să ajute Ucraina, este o chestiune morală”, a spus Zelenski.

Dar Parlamentul a amânat guvernului un proiect de lege privind o nouă mobilizare.

„Nu toate regulile pot fi acceptate, unele dispoziţii încalcă direct drepturile omului”, s -a plâns liderul de grup al partidului preşedintelui, David Arakhamia.

Sancţiuni americane aplicate către o persoană individuală şi trei entităţi ruseşti implicate în transferul şi testele rachetelor balistice nord-coreene la Moscova.

Acest lucru a fost anunţat de Departamentul de Stat American, care ia şi măsuri pentru a bloca patru avioane deţinute de Comandamentul Aviaţiei de Transport Militar (VTA). 

Lasă un răspuns