Aproximativ 2,8 milioane de români cu RCA Euroins și păgubiții afectați pot solicita despăgubiri de la Fondul de Garantare a Asiguraților

car crash 1900
Spread the love

Aproximativ 2,8 milioane de români cu polițe RCA la Euroins și păgubiții afectați de situația liderului RCA, al cărui faliment a fost cerut de ASF în instanță, vor putea solicita restituirea primelor și plata daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) imediat după publicarea deciziei ASF în Monitorul Oficial. Plățile vor fi efectuate în limita a 500.000 lei pentru fiecare contract de asigurare. La sfârșitul lunii ianuarie 2023, Euroins România avea 2,76 milioane de polițe RCA active, conform informațiilor HotNews.ro.

Iată ce trebuie să faci dacă ești client sau păgubit Euroins: După anunțul ASF de vineri, primul pas legal este publicarea deciziei autorității de supraveghere în Monitorul Oficial. În urma acestei publicări, toți clienții și păgubiții Euroins vor avea un termen de 60 de zile în care FGA poate efectua plăți către clienți (pentru restituirea primelor RCA deja plătite) sau păgubiții RCA ai companiei, în limita a 500.000 lei pentru fiecare contract de asigurare.

Românii cu polițe RCA active la Euroins au două opțiuni: 1. să își mențină asigurările până la expirarea acestora sau 2. să rezilieze contractele și să încheie noi polițe cu un asigurător fără probleme. Cei mai afectați vor fi păgubiții, adică persoanele implicate în accidente cu mașini asigurate la Euroins, deoarece multe service-uri nu vor mai efectua reparații pe baza acestor polițe, iar despăgubirile de la asigurător vor fi plătite doar după ce instanța îi declară falimentul în mod definitiv.

Polițele RCA Euroins vor fi valabile până la decizia instanței privind deschiderea procedurii de faliment a Euroins. Odată luată această decizie, toate polițele Euroins vor înceta de drept în termen de 90 de zile.

https://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-26145513-aproximativ-2-8-milioane-romani-rca-euroins-facut-clientii-pagubitii.htm

Sursa Hotnews

Lasă un răspuns