Acord parțial pentru măsurători românești pe brațul Chilia

apus peste Delta Dunarii
Spread the love

Navele românești au demarat recent măsurătorile pe partea ucraineană a brațului Chilia, însă acestea se vor desfășura doar pe acest canal, deoarece România nu a obținut acordul Ucrainei pentru a accesa și canalul Bâstroe. Cu toate acestea, există probleme, întrucât România a cerut ca măsurătorile să înceapă de la km 11, iar Ucraina a aprobat doar verificări pentru sectorul dintre kilometrii 22 și 116.

Ucraina a acordat un permis parțial pentru efectuarea măsurătorilor pe brațul Chilia, începând de vineri, conform declarației lui Sorin Grindeanu, care subliniază că rezolvarea problemelor legate de dragajele efectuate de Ucraina pe întregul braț Chilia și pe canalul Bâstroe este în interesul ambelor țări.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a menționat că a primit acordul parțial pentru măsurători pe brațul Chilia, începând de vineri, între km 22 și km 116, dar numai pe timp de zi. El a insistat ca flota specializată a României să primească acces și pe celelalte sectoare ale brațului Chilia (între km 11 și km 22) și pe canalul Bâstroe, având în vedere că reprezentanții Comisiei Europene susțin solicitările României.

Lasă un răspuns